Na een aantal experimenten:
Een werkelijk héérlijke chocoladepasta!
Onze middelste dochter heb ik gevraagd het voor te proeven.
Een chocolade kenner is ze; zeg maar een fanaat...
-Zij-weet-dus-wat-lekker-is- en zei:
Mám! Dit is lékker! Deze smaakt écht!!
- Ik ben tevreden-, deze spontane reactie gaf me zekerheid,
en durf het recept nu hier te delen.
:-)
Heb je pure paaseitjes over:
Geef ze een tweede leven:
Ontdoe ze van hun jasje, en laat ze samensmelten in deze
overheerlijke pasta!
Ze zullen het fijn vinden, dat je op deze manier van ze geniet ;-)
Zijn alle paaseitjes tóch opgegaan:
Geen nood!
Breek gewoon een reep pure chocolade in stukken...
Deze pasta is dus gelukkig niet aan de dagen na Pasen gebonden.
Geen excuus meer om geen overheerlijke,
eigengemaakte chocoladepasta in huis te hebben :-)
Hier komen de ingrediënten die je nodig hebt:
- 100 gram pure chocolade
- 150 gram boter
- 60 ml. melk
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel cacao
En zo maak je het:
Doe de melk, suiker en cacao
in een magnetron bestendige schaal:
Roer dit goed door elkaar heen en zet het 2 minuten in de magnetron.
Zo ziet het er uit na 2 minuten in de magnetron:
Roer het goed door met een garde:
Het voelt waarschijnlijk nog wat ruw op de bodem,
De suiker is nog niet helemaal opgelost.
Zet het dan nog ongeveer 1 minuutje in de magnetron,
en roer het nogmaals goed door.
Het is nu een wat stroperiger mengsel geworden.
Doe in de nu nog hete massa de boter, en roer het goed.
De boter gaat er dan mooi egaal doorheen smelten.
Voeg ook de stukken chocolade of de paaseitjes toe:
Roer met de garde tot de boter én de chocolade helemaal zijn gesmolten.
Giet de nog warme chocolade pasta in een goed gereinigde pot,
die je kunt afsluiten.
Dat kan ook een leeg potje van jam of bijvoorbeeld honing zijn.
Natuurlijk ook eerst goed gereinigd.
Een fotootje van dichtbij,
nog warme chocoladepasta:
Sluit de pot af, en zet hem een aantal uren weg op een koele plaats.
De pasta zal hierdoor gaan indikken.
En zie hier:
Overheerlijke chocoladepasta van overgebleven paaseitjes, óf...
...van een blok pure chocolade:
Mooi smeerbaar!
Een lekkere boterham met eigengemaakte chocoladepasta!
En ook nog eens heel mooi van structuur :-)
Home-made chocoladepasta :-)
Vanaf nu kun je dus ook deze heerlijke pasta maken,
waarvan je ook weet wat er in zit!
Deze pasta kun je ook héérlijk tussen 2 lagen cake smeren,
als je bijvoorbeeld een taart maakt!
Als je op de rode link klikt, vind je mijn cake recept
:-)
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Super bedankt voor dit heerlijke recept! Hier willen we geen chemische chocopasta meer uit de winkel!! Echt een fantastische blog heb je met bijzonder duidelijke uitleg en foto's. Ga zo door!
BeantwoordenVerwijderenOnwijs bedankt
Vandaag ook eens geprobeerd en het goed gelukt. Ik heb alleen de melk vervangen door rijstmelk ivm allergie.
BeantwoordenVerwijderenHallo allebei,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor jullie leuke reacties! :-)
Ja heerlijk he, gewoon je eigen chocolade pasta :-)
Enne...goed idee, om de melk te vervangen door rijstmelk!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Heerlijk recept.
BeantwoordenVerwijderenNu kan ik eindelijk weer pure pasta in Zweden krijgen (maken)
Volgende keer doe ik er wat minder suiker in
Heerlijk recept.
BeantwoordenVerwijderenNu kan ik eindelijk weer pure pasta in Zweden krijgen (maken)
Volgende keer doe ik er wat minder suiker in
Hey jacqueline,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke post! ik hou aankomende dinsdag een post over wat te doen met overige chocolade eitjes. En ik heb meteen even verwezen naar deze leuke post van jou! natuurlijk met naam en een linkje naar je blogpost!
Veel Liefs Denise
Ik heb je recept nu al zo vaak gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het delen. Het is heerlijke pasta. Complimenten voor je site. Een genot om altijd lekker rond te neuzen.
Groetjes Marian
Kan dit ook met witte chocola? Of zou je dan het recept een beetje aanpassen omdat witte chocola al vrij zoet is?
BeantwoordenVerwijderen