Pagina's

donderdag 16 februari 2012

1-Appel taartje


Hier heb je voor nodig:

- 4-6 appels
- een halve hoeveelheid appeltaartdeeg
(zie recept op mijn blog)
- een hand rozijnen
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepeltje kardemom ( eventueel )
- 250 ml. Banketbakkersroom
(zie recept op mijn blog)

Zet een appel rechtop zodat hij stevig staat.
Snij daarna ongeveer een centimeter van de bovenkant er horizontaal netjes af.


Hol de appel mooi uit met een meloenbolletjes schepje of een theelepeltje,
Houd de zijkanten van de appel heel.


Besprenkel de binnenkant met citroensap, zodat ze niet bruin kleuren.

Bewaar de uitgesneden appelstukjes in een kom,
en schep daar ook een scheutje citroensap door tegen verkleuren.
Vermeng de stukjes appel met een hand vol rozijnen,
1 eetlepel suiker, een theelepel kaneelpoeder en eventueel een theelepeltje kardemom.

Zet ondertussen de oven op 175 graden.
Vul de uitgeholde appels eerst met een eetlepel banketbakkersroom en daarna met het appelmengsel.

Maak  van het appeltaartdeeg 6 reepjes deeg van ongeveer 10 lang en 1 1/2 cm breed
om een vlechtwerkje te maken over de bovenkant van de appel.

 1:

 2:

3: 

4:
Druk het deeg rondom nog even lichtjes en voorzichtig tegen de appel aan.

Bestrijk de vlechtwerkjes voor het bakken met losgeklopt ei voor een mooi glanzend resultaat:

Tip: Pak de appeltjes aan de onderkant tot het begin van het deeg met aluminiumfolie in
daardoor zakt het deeg niet naar beneden tijdens het bakken... ik heb dat de eerste keer namelijk niet gedaan.


Zet de appels in een ovenschaal in de oven.

Bak ze ongeveer 30 tot 45 minuten, maar in ieder geval tot het deeg goudbruin is.
Dek eventueel de appeltjes 10 minuten voor het eind van de baktijd af met aluminiumfolie om verbranden van het deeg te voorkomen.

1-appeltjes taartjes uit de oven, inzetstukje: het zijaanzicht.

Een héérlijk appel gebakje :-)


Ze waren zó snel op dat ik ze 's avonds wéér heb gebakken,
en gezellig samen bij het knapperende haardvuurtje opgesmuld :-)


Veel plezier met bakken en geniet maar lekker van het resultaat !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten