Van hárte welkom op mijn recepten site!
Leuk dat je er bent!
Sinds half februari 2012 ben ik met veel plezier dit blog gestart.
Sinds half februari 2012 ben ik met veel plezier dit blog gestart.
Als kind vond ik het al fascinerend:
Ik weet nog dat ik op zolder sliep,
Ik weet nog dat ik op zolder sliep,
en op het deksel van de verwarmingsketel,
een stukje papier legde, en daar stukjes chocolade op smolt.
Ik vond het heel leuk,om zélf kleine chocolaatjes te maken.
Dat boeide mij.
Ook maakte ik weleens stiekum van kleine beetjes
Ook maakte ik weleens stiekum van kleine beetjes
bloem, suiker en boter een deegje om lekker van te smullen.
... al jaren verzamel ik recepten, en probeer ze uit.
Daarbij ben ik altijd op zoek naar de oorsprong,
... al jaren verzamel ik recepten, en probeer ze uit.
Daarbij ben ik altijd op zoek naar de oorsprong,
met zo natuurlijk en goedkoop mogelijke ingredienten.
Wat nu in de winkel kant en klaar te koop is,
Wat nu in de winkel kant en klaar te koop is,
moest men vroeger óók gewoon zelf maken.
Zo bestudeer ik bij artikelen vaak de ingredienten
Zo bestudeer ik bij artikelen vaak de ingredienten
en vind ik het een uitdaging om het dan zelf te maken.
Het voordeel van zelf kunnen maken is,
Het voordeel van zelf kunnen maken is,
dat je niet vast zit aan of iets
wel of niet meer in het assortiment van een winkel is,
of producten die gebonden zijn aan feestdagen.
Ook tref je regelmatig aan dat het product zelf
Ook tref je regelmatig aan dat het product zelf
van samenstelling is veranderd een zogeheten 'vernieuwd recept' .
Het proeft dan vaak niet meer zo als dat je het eerst lekker vond.
In mijn keuken komen ideën tot leven;
een ontdekkingstocht naar heerlijke en eerlijke gerechten.
Zoeken, vinden, maken, proeven en genieten !
Bakken en koken is voor mij een uitdaging,
en vind het leuk om recepten te testen, proeven en te verfijnen.
Graag neem ik je me in mijn ervaringen, en wil ze graag met je delen,
Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Wat een ontzettende mooie en lekkere recepten van jouw! Je maakt het ook erg duidelijk door er foto's bij te doen. Ik ga zeker wat proberen uit jouw recepten. Ik laat het je weten wat het is geworden. Ga zo door!
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Erla Bakker.
Dank je wel Erla! En leuk dat je me hebt gevonden :-) Ben benieuwd wat voor lekkers je uit gaat kiezen :-) Veel plezier met het maken!! Groetjes,
BeantwoordenVerwijderenJacqueline Voordewind
Ontzettend leuke blog, ga jou zeker volgen. Heb een vraagje over de eetbare taartbedekking Rachel. Zou je iets anders als diamant kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld roomboter?
BeantwoordenVerwijderengroetjes wendy
Hallo Wendy,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie! Roomboter is te zacht. Dat smelt te snel. Je zou een ander plantaardig vet kunnen gebruiken zoals kokosvet. Je moet namelijk een hard vet gebruiken.
Heel veel succes!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Hallo Jacqueline ,ik heb zojuist je site ontdekt. SUPER!!Ik woon al 25jaar in spanje en ben al onmiddelijk begonnen met een recept van de zwitserse room . moet ze nog mengen.Mijn hobby is koken en vooral taarten bakken . Nog veel succes en een dikke proficiat voor al je werk. groetjes Roos
BeantwoordenVerwijderenHartelijk bedankt voor je leuke reactie en compliment Roos!
BeantwoordenVerwijderenWelkom op mijn blog :-)
Geniet er maar lekker van!
Heel veel kook en bak-plezier :-)
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Ben heel blij met jou site,vooral met de foto,s erbij! Heb de verstevigde slagroom gemaakt,super! Veel recepten opgeslagen, vooral vullingen voor taarten, heb je al een mokkarecept? Groetjes, Henriëtte
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Henriette :-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb inderdaad een recept voor mokka, maar die moet ik binnenkort nog even uitwerken.
Leuk dat je zoveel recepten op mijn blog kunt gebruiken!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Beste Jacqueline,
BeantwoordenVerwijderenMijn naam is Paul Bos, ik ben in samenwerking met een internetbedrijf receptenwoordenboek.nl aan het maken. We hebben alleen nog mensen nodig die graag recepten willen schrijven! Het idee is dat recepten geordend worden, achter een letter.
Ik zag jouw blog en dat zag er erg leuk uit! Vooral met de foto's erbij. Wij willen graag een vergoeding bieden van €10 voor elke 3 recepten die je schrijft. Het is niet heel erg hoog, maar wij willen eigenlijk een receptenplatform maken met wat minder reclame dan de andere receptenplatformen.
Ik hoor graag of je interesse hebt.
Met vriendelijke groet,
Paul Bos
Hoi Jacqueline,
BeantwoordenVerwijderenVraagje over:
Marshmallow-schuim 'ijsjes'
Kan ik cake bakken in de ijsvormpjes?
Kunt u mij het hele recept mailen/toesturen?
Groetjes, Monique
Hallo Monique,
BeantwoordenVerwijderenJe kunt inderdaad de cake in de ijs vormpjes.
Hier heb ik de link voor je van mijn recept:
http://heerlijke-recepten.blogspot.nl/2012/07/het-hele-marshmallow-cake-ijsjes-recept.html
Heel veel suc6!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Dag Jacqueline, wat een heerlijke recepten heb je op dit blog staan! Dankjewel voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenZo ook het recept van de matzes. Nu is mijn vraag, jij maakt ze met een deegwals, las ik, weet jij een adres waar ik zo'n wals kan kopen? Ik kan op Google niks vinden. Alvast ontzettend bedankt voor je antwoord.
Hartelijke groet, Hilde van den Heuvel.
Hoe krijg ik de witte arretjes cake zo dat hij hard wordt en kan snijde ?
BeantwoordenVerwijderenSmaak is prima.
Hoe krijg ik de witte arretjes cake zo dat hij hard wordt en kan snijden ?
BeantwoordenVerwijderenSmaak is prima.
ik probeer een reactie onder de kneedbare chocolade te zetten maar het lukt me niet het wordt maar niet geplaatst haha helluppppp
BeantwoordenVerwijderenkun je ons aub helpen. we hebben de gelatine ballonnetjes geprobeerd te maken maar het lukt NIET.
BeantwoordenVerwijderenwe hebben ze ingesmeerd met olijfolie, maar hebben dan het idee dat de ballonnen heel snel knappen (geeft veel bende).
wat doen we verkeerd????
Goeienavond,
BeantwoordenVerwijderenZelf heb ik de ballonnetjes niet ingesmeerd met olijfolie maar met plantaardig vet zoals een blok frituurvet. Het meeste er dan af wrijven.
Ik zou de ballonnetjes niet te hard op blazen. Dan staan ze té veel onder spanning.
Als je de beschrijving opvolgt die op mijn blog staan, kán het eigenlijk niet mis gaan...
Hier is de link: http://heerlijke-recepten.blogspot.nl/2012/07/gelatine-ballonnetjes.html
Fijne feestdagen en hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenWeet niet of dit blog nog doorgaat. Maar voor hoeveel personen zijn de recepten bedoeld?
Ik kan het niet vinden.
Graag uw reactie.dank