Pagina's

maandag 17 juni 2013

Kneedbare witte chocolade / Candy clay

Om zó te gebruiken, maar ook om witte chocolade rolfondant mee te maken!

Dit is wat je nodig hebt voor de kneedbare chocolade:
- 250 tot 256 gram witte chocolade
- 28 tot 30 gram diamant
- 3 1/2 eetlepel invertsuiker

Maak de chocolade aan stukjes:
Doe deze in een magnetronschaal:
En hierbij de diamant:
Maak de diamant los met een vork,
zodat het goed verdeeld is door de chocolade:
Zet het 30 seconden in de magnetron,
en hussel het daarna met een vork door:
De witte chocolade en diamant door elkaar gemengd:
Zet het nogmaals 30 seconden in de magnetron.
Je zult zien dat het geheel al vloeibaarder is geworden.
Er zitten nu nog kleine, niet gesmolten bolletjes chocolade in.
Zet het daarom nog 10 tot 20 seconden in de magnetron,
om al de chocolade te laten smelten:
Als de chocolade helemaal gesmolten is,
doe er dan de 3 1/2 eetlepel invertsuiker bij:
Roer de invertsuiker erdoor.
Je zult zien dat de massa veranderd van structuur.
Het gaat dik worden.
Blijf goed mengen.
Je zult zien dat het 1 geheel gaat worden.
Neem dat bij elkaar, en doe het in een zakje.
Laat de kneedbare chocolade op kamertemperatuur
een dag of een nachtje stevig worden.

Als je het wilt gaan gebruiken,
kneed het dan eerst goed door.
Omdat het heel stevig is geworden,
kun je het ook 5 seconden in de magnetron zetten.
ECHT niet langer, want dan wordt het te zacht,
waardoor je overbodig moet wachten om het weer steviger te laten worden.

Beter is om het met stevige hand,
zónder in de magnetron te zetten door te kneden.

Prachtige witte chocolade 'klei ' / kneedbare chocolade,
of ook wel candy clay genoemd :-)

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met recepten uit te proberen.
Onze 3 dochters zijn de komende 3 achtereenvolgende maanden jarig.
Ze krijgen alle drie een bijzondere leeftijd.

Onze middelste dochter Tabita wordt deze woensdag 18 = volwassen
Onze jongste dochter Jerusha wordt volgende maand 10 = is uit de 1 cijfer leeftijd,
en dus een tiener...
Onze oudste dochter wordt in augustus 21= officieel en wettelijk onafhankelijk...

De komende tijd wil ik de voor hun gemaakte taarten en de recepten op mijn blog zetten.

De kneedbare witte chocolade die hierboven beschreven staat,
heb ik verwerkt in de witte chocolade rolfondant.

Hartelijke groetjes,

3 opmerkingen:

  1. Hallo Unknown / Andrea,
    Diamant is een pantaardige vet. Deze blijft steviger en smelt minder snel bij hogere temperaturen dan gewone boter of margarine.
    Je kunt willekeurige plantaardige vet gebruiken. Ik weet niet of je in Nederland woont, maar hier kunt je het kopen onder de naam 'crisco', maar goedkoper is Diamant. Ook wel verkocht onder de noemer: frituurvet. Maar dan de vaste, omdat je tegenwoordig ook Diamant in vloeibare vorm hebt. Kies je voor het 'frituurvet', kun je ook gewoon een goedkopere versie kopen. Als het maar een vast blok is.
    Heel veel succes!

    Hartelijke groetjes,
    Jacqueline Voordewind

    BeantwoordenVerwijderen