Pagina's

maandag 11 maart 2013

Citroen/vanille rolfondant

Voor het bekleden van bijvoorbeeld taart of mergpijpjes

Voor de grap heb ik even snel deze citroen van fondant gemaakt.
Ook ter decoratie om te laten zien wat je van de smaak kunt verwachten :-)


Voor het basisrecept van de fondant, klik je op de rode link hieronder:
Rolfondant met gelatine.

Laat als eerste de gelatine 5 minuten weken in koud water.

Voor een snelle manier doe je de de honing en diamant,
alvast in de mengkom:
Zet het net zoals in het recept voor rolfondant,
1 minuut in de magnetron, zodat de diamant kan smelten.
Knijp de gelatine uit, en doe deze bij de honing met gesmolten diamant:
Roer de gelatine onmiddellijk door het hete honing mengsel,
zodat de gelatine goed oplost.
Doe er nu de poedersuiker bij:
... en meng het goed door elkaar:
En kneed het daarna net als in het recept rolfondant met gelatine,
tot een kneedbaar soort 'deeg'.

De basis is klaar.
Nu kunnen de smaakstoffen erbij.
Op 300 gram poedersuiker doe je er
- 2 theelepels citroen essence
- een flinke theelepel vanillesuiker
en
- een snufje zout.

Het snufje zout gaat erbij,
om de smaakstoffen goed uit te laten komen; te versterken.

Druk de fondant tot een recht lapje,
en doe daar de smaakstoffen op:
Vouw het linker deel van de rolfondant over de vanillesuiker,
citroen essence en het snufje zout.
Vouw nu de andere kant over de gevouwen kant:
De onderkant naar het midden:
En de bovenkant naar het midden:
Druk het aan, en doe er nu gele voedingskleurstof op:
En vouw de voedingskleurstof ook netjes in, zoals hieronder:
Kneed de smaakstoffen en de gele voedingskleurstof egaal
door de rolfondant:
Wil je een intensere kleur, doe er dan nog wat voedingskleurstof bij,
en vouw het weer net zo in als boven te zien is.
Mooi en heerlijk smakend citroen rolfondant

Mooi dun uitgerold, is dit een héérlijke fondant voor over mergpijpjes.

De Paasdagen zijn weer in zicht,
...geel is de kleur van Pasen...
Je kunt met deze fondant práchtige paas-mergpijpjes creëren :-)

Hartelijke groetjes,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten