Pagina's

vrijdag 18 januari 2013

Zwitserse room

Een práchtige room voor in- of op taarten en/of gebak!

Op de foto hieronder gebruik ik deze Zwitserse room tussen
twee lagen cake voor een taart.

En dit heb je nodig:
[7%252025%2520gelatine%2520dor%2520direct%2520de%2520slagroom%2520kloppen%2520tot%2520stijf%2520P1010027%255B2%255D.jpg]
 - 100 gram verstevigde slagroom
Klik voor de recepten op de rode linken hierboven

Je kunt de volgende verhoudingen gebruiken.
Het is maar net wat je het lekkerste vind:

- 2/3 stevige banketbakkersroom en 1/3 verstevigde slagroom
- 1/3 stevige banketbakkersroom en 2/3 verstevigde slagroom
- 1 deel stevige banketbakkersroom en 1 deel verstevigde slagroom

Ik heb een 1 op 1 verhouding gebruikt:

Maak de stevige banket-bakkers-room
en de verstevigde slagroom van te voren,
en zet het weg in de koelkast.

De banket-bakkers-room mag niet warm meer zijn,
want dan zakt de verstevigde slagroom in die er doorheen gaat.

Neem 200 gram banket-bakkers-room en roer het los met een staafmixer
Nu is het mooi luchtig en goed te mengen:
Neem de slagroom ook uit de koelkast:
Voeg eerst 100 gram slagroom bij de banket-bakkers-room:
Meng het er met een spatel luchtig doorheen:
Mooi egaal door elkaar gemengd:
Als het goed door is gemengd, doe je het tweede gedeelte bij,
en spatel dit er ook luchtig doorheen:
Doe het laatste gedeelte verstevigde slagroom erbij,
en meng dit er eveneens heel luchtig doorheen:
Het resultaat:
Een práchtige stevige Zwitserse room!
Mooi op te spuiten:
Ik heb deze overheerlijke romige Zwitserse room
gebruikt tussen 2 laagjes cake.

 Ook is deze héérlijke Zwitserse room te gebruiken
over bijvoorbeeld een koekbodem en daarover vruchtjes.

Maar ook verrukkelijk in soesjes,
of tussen een wit broodje, met poedersuiker bestrooid :-)

Waar je het ook over of in wilt gebruiken:
Het is smikkelen!

Hartelijke groetjes,

 Terug naar boven

3 opmerkingen:

  1. Thanx voor de duidelijke beschrijving...nu weet ik wat ik moet doen om geen klontjes te krijgen in mijn zwitserseroom...bbr eert opkloppen voordat ik de slagroom erdoor meng.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het recept!

    Heerlijk combineert deze Zwitserse Room met een [blind gebakken] bladerdeegbodem en daarop een gezoete bramentopping.

    Als je eenmaal begint met proeven van de room, houd je niet meer op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeroen en Esther,
    Leuk dat je mijn blog gevonden hebt, en wat fijn dat het recept je zo bevalt. :-)
    Een goeie tip van je hoor, van de bramentopping!

    Hartelijke groetjes,
    Jacqueline Voordewind

    BeantwoordenVerwijderen