Pagina's

donderdag 20 december 2012

Zacht kruidige volkoren cake

Héérlijk als bodem voor een appel-bavarois
 
Een héérlijke bodem voor de
(Klik op de rode link boven de foto voor het recept)
 
En dit heb je nodig:
- 100 gram margarine
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 40 gram honing
- 3 eieren
- 5 gram kaneel
- 5 gram cacao
- 125 gram tarwemeel
- 1 eetlepel bakpoeder
(of 2 gram ammonium bij de bakker te koop)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de margarine in stukken in de mengkom:
...en zet het 20 tot 30 seconden in de magnetron
om het zacht te maken:
Doe er de basterdsuiker bij:
... en de honing:
Doe in een apart schaaltje de tarwemeel:
Daarbij de cacaopoeder:
...het kaneelpoeder:
...en het bakpoeder ( of de ammonium):
Meng dit even door elkaar heen:

Mix de gesmolten boter met de suiker en honing lekker luchtig:
Doe hier het eerste ei bij:
... en mix verder:
Het tweede ei:
... erdoor mixen:
... en het derde ei:
er doorheen:
Nu kan het meel-mengsel erbij...
En klop dit mooi luchtig op met de mixer:

Gebruik je dit heerlijke zacht kruidige cakebeslag
voor een taartbodem,
vul dan een bakblik tot 1/4 of 1/3:
Zet de cake 25-30 minuten in de oven.
De cake staat nu wat bol.

Laat de cake afkoelen; hierdoor zal de cake een plattere vorm krijgen:
Deze cake is heerlijk in combinatie
 
Met kerst ( 2012 ) heb ik deze x-mastaart gemaakt:
De bodem is van de bovenstaande zachtkruidige volkoren cake.
Hier bovenop de appelbavarois.
Afgewerkt met notencrunch,
en bestrooid met een vleugje eigengemaakte poedersuiker.
 
Lekker genieten van deze cake!
Vooral gecombineerd met de heerlijke laagjes er bovenop!
:-)
 
Hartelijke groetjes,

2 opmerkingen:

  1. Wat ben je creatief, Jacqueline, je maakt je blognaam waar, en zo veel foto's.
    Misschien vindt je het leuk om eens te kijken op mijn blog:
    www.dasanderekoek.wordpress.com met aparte recepten met zelfgemaakte meelmengsels, glutenvrij en filosofisch gebak!
    Groeten van medeblogster Inostrate

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi medeblogster Inostrate,

    Dank je wel voor je compliment!
    Ik ook jou blog bezocht, en wat heb jij een lekkere meelmengsels! Heel interessant om te lezen wat er allemaal mogelijk is. Weet een hele andere invalshoek en kijk op gezond en lekker!
    Heel veel succ6.

    Hartelijke groetjes,
    Jacqueline Voordewind.

    BeantwoordenVerwijderen