Pagina's

zaterdag 1 december 2012

Sinterklaas letter snoep-schuimpjes

Léúk om in een schaal met pepernoten te mengen!

Gebruik voor deze leuke letters het basisrecept: snoep-schuimpjes.
Klik daarvoor op de rode link hierboven

En dit heb je nodig voor dit eenvoudige recept:
- 1 blaadje gelatine
- een bakje met water om de gelatine in te weken
- 25 gram honing ( ongeveer een eetlepel)
- 5 gram diamant ( hard plantaardig vet)
- 150 gram poedersuiker

- smaakstof naar keuze
Ik heb gekozen voor deze:
- Voor rode schuimpjes:
Aardbeiensiroop + een druppel rode voedingskleurstof

- Voor groene schuimpjes:
een flinke theelepel pandan pasta

- Voor witte schuimpjes:
een dessertlepel vanille essence

- Voor gele schuimpjes
een dessertlepel ananas essence en dessertlepel koenjit

En hieronder alvast het eindresultaat:
Héérlijk en erg leuk: je eigen snoep-schuimpjes maken!

En zo begin je:

Meng in een schaaltje een 1:1 verhouding
poedersuiker / maizena
Bijvoorbeeld:
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 eetlepel maizena

De maizena is om het snoep vochtvrij te houden,
en de poedersuiker voor de smaak.
Het is véél goedkoper om je eigen poedersuiker te maken!
Klik daarvoor op de rode link hierboven.

Bestrooi je werkvlak met het poedersuiker/maizena mengsel,
en leg hierop je snoep 'deeg'.
Bestrooi dit ook met het poedermengsel.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 tot 4 millimeter dikte.

waardoor ik het deeg overal even dik / dun mee kan uitrollen.
Hoe ik dit heb gedaan kun je zien door op de rode link hieronder te klikken:

Met deze deegroller rol je dit snoep 'deeg' ook heel makkelijk uit:
Gebruik nu letter-uitsteekvormpjes om sinterklaasletters uit te steken :-)
Pak het poedersuiker/maizena mengsel er weer bij...
... en doe daar de uitgestoken letters in.
Schud de letters door het poedermengsel...
... en klop het poeder eraf door een zeefje:

Gezéllig!!
Sint en piet snoepschuimpjes!
Het heerlijke avondje kan beginnen :-)
Ook heel leuk om deze snoepschuimpjes
door zelfgemaakte pepernoten te mengen!

Heel veel plezier met het maken.
:-)

Hartelijke groetjes,

2 opmerkingen:

  1. Dag,
    wat een origineel recept. Bedankt.

    Ik heb er nog wat vragen over:

    Hoe lang moeten de letters drogen?

    Weet u ook hoe lang ze houdbaar zijn?

    En of het "deeg" in het voren gemaakt kan worden, en zo ja, hoelang?

    Heeft u het recept uit een boek overgenomen? Dan ben ik nieuwsgierig naar de titel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiemiddag,
    Bedankt voor je compliment!
    De letters zijn heel lang houdbaar, omdat er eigenlijk geen bederfelijke ingrediënten in zitten.
    Als je het 'deeg' in het voren wil maken, zou ik het niet heel lang doen. Een paar dagen hooguit. Het heeft anders de kans om te veel uit te drogen.
    Wat je in dat geval kunt doen, is er wat water doorheen te kneden, beginnen met een kleine eetlepel anders gaat er snel te veel in.
    Je zou het deegje ook even in de magnetron kunnen verwarmen. 10 tot hooguit 30 seconden. Wel opletten, want de suiker wordt dan heel heet!
    Al de recepten die op mijn blog zijn heb ik zelf gemaakt, dus ook deze sinterklaas letter snoep-schuimpjes. Wel heb ik me regelmatig 'ingelezen' op internet, en dan vooral over de werking van producten, waarom en hoe bepaalde producten op elkaar reageren enzo. Heel veel uitproberen en ervaren.
    En zo zijn zo'n beetje al mijn recepten 'ontstaan'. :-)

    Heel veel plezier met dit recept!
    Hartelijke groetjes,
    Jacqueline Voordewind

    BeantwoordenVerwijderen