Pagina's

zaterdag 3 november 2012

Light chocolademelk-mix

Heerlijk verantwoord genieten van een kop warme chocolademelk!
Als deze chocolademelk klaar is, is deze heel licht gebonden,
net zoals in kant en klare pakken uit de winkel.

Je eigen chocomelk-mix, waarvan je weet wat er in zit :-)
Echte chocolademelk...
...lekker genieten!

En het is nóg lekkerder,
met héérlijke light pepernoten!
Klik voor het recept op de rode link hierboven :-)


En dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
- 375 gram koffiemelkpoeder
- 100 gram cacao
- 5 gram maizena
- 2 gram zout
- 40 gram poeder zoetstof
( Kies een zoetstof met aspartaam,
 cyclamaat geeft namelijk een nare bittere nasmaak)

En voor de bereiding:
- 50 gram chocolademelk-mix
- een liter halfvolle melk

Weeg de poedermelk af in een ruime kom:
Doe er de cacao bij:
De maizena en het zout:
...en als laatste de poeder-zoetstof:
Meng alles goed door elkaar met een garde:
Tot het er zo uit ziet:
De light chocolademelk-mix is klaar.

Voor de bereiding van een heerlijke kop warme chocolademelk,
neem je een gedeelte van deze heerlijke mix,
en bewaar de rest in een pot.

Doe 200 gram van deze light chocolademelk-mix
in een magnetron-kan van het liefst 1 1/2 liter,
zodat het straks niet over gaat koken.
Neem een liter halfvolle melk...
...en schenk eerst ongeveer 50 gram melk bij de chocolademix:
Roer het goed door elkaar...
Tot je een egaal glad chocoladepapje hebt:
Doe er dan de rest van de melk erbij:
Begin behoedzaam met de garde te roeren:
Gebruik eventueel een spatel
om het mengsel van de randen ook door de melk te kunnen roeren:
Zoals op de foto hieronder:
Klop met de garde uiteindelijk alles nogmaals goed door elkaar:
Nu is het chocolade-melk mengel klaar voor de magnetron...
Zet dit 5 minuten in de magnetron...

...na 5 minuten:
Roer het geheel weer goed door,
en zet het daarna weer 5 minuten in de magnetron,
waardoor je het tegen de kook brengt.

De maizena moet koken om het licht te laten binden.
Zet de chocolademelk daarom nogmaals 5 minuten in de magnetron.
Daarna ziet het er zo uit:
Roer de chocolademelk weer goed door,
zodat je de gebonden maizena gelijkmatig verdeeld:
Zet het nog even 3 minuten in de magnetron,
waardoor er nog even goed in zijn geheel door kan koken:
Ga hierna met de spatel nog even langs de binnenrand:
Roer het als laatste nog een keer goed door:
En je hebt een héérlijke zelfgemaakte
light-versie chocolademelk!
Een mooi licht gebonden chocolademelk,
net zoals in kant en klare pakken uit de winkel.
Echte chocolademelk waarvan je eet wat er in zit :-)
...lekker genieten!
Deze is goedgekeurd door het thuis-test-panel :-)
"Niks meer aan doen" zeiden ze..'Het is heerlijk zo!" 

Geen na- of bij-smaak.
En zowel warm als afgekoeld een héérlijke verwennerij!

Lekker verantwoord chocolademelk drinken :-)
En om het compleet te maken:
Heerlijke light pepernoten!
Klik voor het recept op de rode link hierboven :-)

Hartelijke groetjes,

2 opmerkingen:

  1. Ik snap niet goed dat u koffiemelkpoeder gebruikt. Waarom geen melkpoeder, zoals bij de AH verkrijgbaar is onder de naam ELK?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo anoniem,
    Natuurlijk kun je ook melkpoeder gebruiken, maar dat is wat duurder in aanschaf.
    Ik probeer mijn recepten zo goedkoop mogelijk te houden, dus vandaar mijn keus op koffiemelkpoeder.
    Plus dat koffiemelkpoeder wat voller van smaak is.

    Hartelijke groetjes,
    Jacqueline Voordewind

    BeantwoordenVerwijderen