Pagina's

zaterdag 17 november 2012

Lekkere brosse pepernoten

Hieronder een snelle methode voor een bakplaat vol :-)

Gebruik voor deze overheerlijke pepernoten
het (speculaas-) koek en taartdeeg.
Klik voor het recept op de rode link hierboven.

Dit deeg heb ik de afgelopen tijd veelvuldig getest,
en blíjft voor mij het lekkerste!
Heerlijk van smaak, mooi stevig en bros :-)

Doe bij de droge ingrediënten de speculaaskruiden...
... en maak het deeg dan verder af
volgens het recept (speculaas-) koek en taart-deeg.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem het deeg uit de koelkast:
... neem er een deel af:
...en kneed het soepel:
Neem steeds een stukje van 50 gram,
en maak hier een rolletje van 20 centimeter van:
Snijd het rolletje in 20 stukjes van 1 centimeter:
Rol elk stukje snel en lichtjes tot een bolletje:
... en verdeel ze met tussenruimten mooi over de bakplaat.
Ze rijzen nog mooi.
Na 20 minuutjes zijn de pepernoten mooi bros :-)

Een schaaltje lekker versgebakken,
en héérlijk bros gebakken pepernoten!
Sinterklaas is weer in het land, dus het mag officieel :-)
Je kunt fijn genieten van deze héérlijke versnapering!

En zelfgemaakt zijn ze het állerlekkerst!

Hartelijke groetjes,

2 opmerkingen:

  1. Hallo Jaqueline, Ik zocht naar een goed recept voor speculaas en kwam op jouw site terecht. Wat een leuke recepten en mooie, duidelijke uitleg.
    Je recept voor pepernoten ga ik beslist uitproberen en ook je recept voor kruidnootjes, die jij helaas brosse pepernoten noemt. Het pepernoot recept is toch echt anders dan dat van kruidnootjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk recept!! Ze zijn echt heerlijk bros! Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen