...ideaal als basis voor taart!
Ik heb deze cake gebruikt om een ananastaart te maken.
Deze taart zet ik binnenkort op de site!
En dit heb je nodig voor het cakebeslag:
- 4 eieren ( gesplitst)
- 150 gram suiker
- 75 gram bloem
- 25 gram custardpoeder
- een flinke scheut citroensap (of sap van een halve citroen)
- vanillesuiker
- ongeveer 2 theelepels bakpoeder
Zet de oven vast aan op 175 graden en
doe alvast de suiker, bloem, custardpoeder,
vanillesuiker en het bakpoeder in een schaaltje
Doe de 4 eierdooiers, 100 gram van de suiker en de citroensap
in een kom, en mix dit tot het er heel mooi romig uit ziet.
Doe de eiwitten in een kom met wat citroensap
en de rest van de suiker ( 50 gram)
en klop intussen ook de eiwitten op.
Schep dan eerst ongeveer 1/3 van het geklopte eiwit
door de romig geklopte ei-gelen:
Hierdoor maak je 'familie' van de twee mengsels.
Doe daarna de rest van de eiwitten erbij,
en vouw deze er voorzichtig door,
zodat je zoveel mogelijk luchtigheid behoud.
Doe het bloemmengsel in een zeef
en schep hier boven het eimengsel met een lepel doorheen
zodat het mooi gezeefd in het eimengels komt.
Schep het bloem-mengsel voorzichtig door het eimengsel,
zodat het een mooi luchtig geheel blijft.
Meng niet te lang, maar wel zo dat alles mooi gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
en verdeel het cakebeslag er met een spatel gelijkmatig overheen.
Zo dus :-)
Schuif de bakplaat in de oven en bak de cake 20 tot 25 minuten
tot het er zo uitziet:
Op deze manier maak ik altijd de cake- basis voor taart.
En zo verdeel je de cake in 3 gedeelten:
Neem een stuk bakpapier met dezelfde grootte als de cake.
Vouw het bakpapier in 3-jen.
Leg het stuk gevouwen papier langs de linker-zijrand van de plak cake
en snij er met een pizza- snijder of een mes aan de rechterkant netjes langs.
Leg daarna het gevouwen bakpapier aan de rechterkant
van de zojuist gemaakte snijlijn.
En snij dan weer aan de rechter kant langs het bakpapier:
Op deze manier heb je de cake heel mooi verdeeld!
En zo ziet de cake er aan de onderkant uit:
Een prachtig luchtige structuur!
Deze plakken cake zijn een hele mooie en lekkere basis
voor het maken van verschillende taarten!
Helemaal niet moeilijk, en met een prachtig luchtig resultaat!
Heel veel succes!
:-)
Hartelijke groetjes,
Terug naar boven
is de cake niet droog?
BeantwoordenVerwijderenik heb een soortgelijke recept voor biscuit maar die word echt superdroog.
Hallo 'anoniem',
BeantwoordenVerwijderenDit is een soort eierkoekbeslagje.
Het is inderdaad wel een droge variant, maar daardoor heel geschikt om vullingen tussen te doen.
Dus heerlijk om taart mee te maken :-)
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind