Pagina's

dinsdag 27 maart 2012

Chocolade-vul-ei



Dit leuke chocolade ei om te vullen,
is heel makkelijk zelf te maken.
Je kunt er bijvoorbeeld tijdens een paasetentje
een lekker dessert in serveren!

Ik zal je laten zien hoe je het maakt:

Dit heb je nodig:
- Een bakje gesmolten pure
en / of witte chocolade
-Een aantal ballonnen.
( ik heb waterballonnen gebruikt)
- Een stuk bakpapier,
- en een stevige ondergrond
Maak met de achterkant van een lepel met
gesmolten chocolade eerst zoveel rondjes
als dat je ballonnen gebruikt.
Dit zorgt ervoor dat je straks geen gaatjes
op de bodem van de chocolade eieren krijgt.
Zorg dat de chocolade ongeveer op lichaamstemperatuur is.

Dompel nu voorzichtig elke ballon rondom
door de gesmolten chocolade heen.
Zet nu de ballon in de positie die je leuk vind,
of die handig is voor het doel waarvoor je het maakt.
Als je er een dessert in wilt serveren,
is het zo rechtopstaand mogelijk natuurlijk het handigst.
Als de ballonnen allemaal klaar zijn,
zet je ze in de koelkast.
Ze worden dan snel hard.
Eventueel kun je ze nog een tweede keer dompelen,
en vervolgens weer in de koelkast hard laten worden.
Als de chocolade goed hard is geworden,
prik je met een naald de ballonnen kapot.
Haal daarna voorzichtig de kapotte ballonnen eruit.
Zorg ervoor dat je de chocolade
niet te lang in je handen houdt.
Het wordt dan te zacht.
Zet dan even terug in de koelkast.

En nu kun je gaan decoreren:

Een heel leuke, simpele & snelle manier,
om je paastafel gezellig aan te kleden :-)

Succes!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind


1 opmerking: