Pagina's

donderdag 8 maart 2012

Gevulde kiprolletjes

Zowel gebraden als koude snack héérlijk!
Eén van de lievelingsgerechten van Rachel,
onze oudste dochter.

De volgende ingrediënten heb je nodig:
- een stuk of 6 kipfilets,
- ongeveer 24 plakjes rauwe ham,
- 2 bakjes roomkaas van 250 gram per stuk,
- 2 flinke eetlepels Italiaanse kruiden met zout,
- een scheutje olijfolie om in te bakken.
- eventueel een kippenbouillon blokje
en een dessertlepel mosterd voor de jus.

En zo maak je ze:
Roer in een schaal de roomkaas los
en vermeng het met de Italiaanse kruiden.
Snij elke kipfilet in de lengte doormidden.
Besmeer elke halve kipfilet op de snijkant
met de gekruide roomkaas:
Een detailfoto hoe je de halve kipfilet met de roomkaas oprolt:
Leg daarna 2 plakjes rauwe ham een stukje over elkaar heen,
leg in het midden het gevulde kipfiletrolletje,
en sluit aan beide kanten de rauwe ham er mooi omheen:
Zet aan beide kanten de rauwe ham met een prikkertje vast:
En zo ga je door tot de kipfilets op zijn.
Neem een braad- of grote koekenpan en verhit daar een scheutje olijfolie in.
Braad daarin de kiprolletjes rondom mooi gaar:
Wil je van het braadvocht een lekkere jus bij maken?
Haal dan eerst de kiprolletjes uit de pan en leg ze apart.

Gebruik een magnetron bestendig kommetje:
Neem 250 tot 300 ml. water en het kippenbouillon blokje.
Zet dit ongeveer 1- 1:30 in de magnetron,
zodat het bouillonblokje smelt:
Giet deze bouillon samen met een dessertlepel mosterd,
bij het overgebleven braadvocht.
Roer dit mooi los en warm het goed door.

Heerlijke gevulde kiprolletjes!
Lekker met gemengde sla en ( gebakken) aardappeltjes!
Niet moeilijk te maken,
en een héérlijke hartige traktatie!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Terug naar boven

2 opmerkingen: