Ik heb ook andere berichten geschreven over 'de' roomkaas/monchoutaart:
- Tip voor een mooie stevige monchoutaart
- Witte chocolade roomkaastaart
- Roomkaas/monchou vulling
Hier een zo overzichtelijk mogelijke omschrijving van de roomkaas/monchoutaart:
Bereid een dagdeel van te voren een dubbele hoeveelheid slagroom met het recept dat hier staat, dus 2 pakjes van 200 gram en 3 blaadjes gelatine
Slagroom verstevigen met gelatine
Dek het af en zet het weg in de koelkast.
Maak nu de bodem:
1 pak koekjes van ongeveer 250 gram, en neem dan de helft van het gewicht aan margarine.
Dus in dit geval 125 gram.
Smelt de margarine en maal de koekjes fijn.
Meng gesmolten margarine door de koekjes.
Bedek de bodem van een groot rond bakblik ( 26 centimeter doorsnee) met bakpapier.
Klem nu de rand om de bodem. Het bakpapier ligt nu vast.
Verspreid nu de het koek/margarine mengsel over de bodem en strijk dit glad met de bolle kant van een lepel.
Doe een plastic zak om het bakblik, en zet het weg in de koelkast om stevig te worden.
Voor de roomkaasvulling:
- 400 gram roomkaas en op elke 100 gram, 1 blaadje gelatine.
- In dit geval 4 blaadjes gelatine
- 200 tot 250 gram suiker.
Week eerst de blaadjes gelatine in koud water.
Doe in een kom de roomkaas, en klop dit los met de suiker.
Smelt de gelatine ongeveer 20 seconden in de magnetron, en schenk dit tijdens het mixen bij de roomkaas.
Dek ook dit af, en laat ongeveer 2 uur stevig worden in de koelkast.
Hierna kun je de slagroom en de roomkaas met elkaar mengen.
Verdeel dit over de koekbodem, en strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel.
Dek het bakblik met de bodem en daarop de monchouvulling af, en zet dit ook weer ongeveer 2 uur in de koelkast, of tot je merkt dat de vulling stevig aanvoelt.
Ik heb er daarna een laagje zelfgemaakte bramenjam overheen gedaan.
Het recept daarvan moet ik nog weer even opzoeken, want over een poosje ga ik weer bramenjam maken.
In het potje zat 350 tot 400 gram jam. Ik heb 2 potjes jam gebruikt.
Deze heb ik gebonden met 2 eetlepels custardpoeder.
Daarvoor heb ik de custardpoeder in een kopje aangemaakt met ongeveer een eetlepel water.
De jam in een magnetronschaal, en daar de aangemaakte custard door gemengd.
Ik heb de jam ongeveer 2 minuten in de magnetron verwarmd, daarna flink doorgeroerd, en daarna nog ongeveer 3 minuten in de magnetron gezet.
Laten afkoelen, waardoor de jam mooi stevig werd, en dat over de taart uitgestreken.
Iedereen heeft er heerlijk ven genoten!
Ik heb dit recept in vogelvlucht getypt, zodat het altijd bij de hand is. :-)
Een héérlijke taart, maar niet alleen voor een verjaardag :-)
Heel veel plezier met het maken van deze taart!
Hartelijke groetjes,