Perzik curd
Een heerlijk fruitige, en mooi stevige taartvulling!
Klik hier om het recept te zien met de stap voor stap foto's: Perzik curd
En hieronder staat het recept zonder alle foto's, om het makkelijk te kunnen printen.
- 200
gram suiker
- 4 halve
perziken uit blik ( +/-130 gram)
- 6
eigelen ( de eiwitten kun je invriezen)
- 70 gram
plantaardig vet ( zoals diamant of crisco)
Scheid de
eieren en doe de eigelen in een magnetronschaal en doe hier de suiker bij.
De eiwitten ( en eigelen) kun je invriezen Klik op de
rode link hierboven om te zien hoe.
Maal in
een keukenmolentje de perziken uit blik fijn.
Doe
vervolgens de fijngemalen halve perziken bij de eigelen en suiker, en roer dit met
een garde goed door elkaar:
Zet het
1:30 minuten in de magnetron.
Roer het
goed door met de garde, of gebruik eventueel een staafmixer, zodat er een glad
mengsel ontstaat, zonder klontjes.
Zet het
nu het ongeveer 2:00 minuten in de magnetron.
Roer het
vervolgens weer goed door met de garde, zodat het goed vermengd en weer een
mooi los mengsel is:
Voor de
derde keer in de magnetron, ook weer 2 minuten. Daarna weer goed doorroeren.
En voor
de laatste keer, nog 1 minuutje in de magnetron.
Roer het
weer goed door.
Snij nu 70
gram plantaardig vet in stukjes, en laat het in delen door het nog hete
perzik-mengsel smelten.
Meng elk
deel er steeds met een garde door, en ga door tot al het plantaardige vet
helemaal is opgenomen door het hete perzik-mengsel.
Dek daarna
de schaal af, en zet het in de koelkast om het af te laten koelen en stevig te
laten worden.
Na een
nachtje in de koelkast, is het een mooie stevige perzik curd geworden.
Súper
geschikt om een taart mee te vullen of bijvoorbeeld cupcakes mee te versieren!
Een
heerlijke fruitige perzik curd
Hartelijke
groetjes,