Pagina's

donderdag 27 februari 2014

Brownie cake/koekjes met pindakaas

Heerlijk bros aan de buitenkant, en zacht van binnen!

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik een recept heb kunnen plaatsen!
Op mijn andere blog: http://notitie-blog.blogspot.nl/ kun je lezen...
Ik heb het steeds enorm druk,
en dan ook nog... mijn externe schijf met 1 TB is gecrasht!
En daar stonden van ongeveer van een jaar, bestanden op,
en foto-reportages van recepten...

Ik heb er van geleerd...
Gisteravond heb ik deze koekjes heerlijke brownie cake/koekjes gebakken!
Vandaag meteen de foto's geselecteerd, en op dit blog gezet.
Een heel werk, maar ik ga nu maar gewoon,
direct na een reportage het recept proberen te plaatsen!
 Ik heb de koekjes in 2 maten gebakken.
Op de foto hieronder zie je rechts de kleine,
en links dus de grote.
De kleintjes heb ik van 20 gram deeg gemaakt,
en de grote van 40 gram deeg per koekje.

Op de voorgrond, de grote, en in het schaaltje de kleintjes:-)

En dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
- 100 gram bloem
- 100 gram tarwemeel
- 1 zakje vanillesuiker
- ongeveer 10 gram bakpoeder
- 80 gram cacao
-100 gram margarine
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 2 eieren

En zo ga je aan de slag:

Zet de oven vast aan op 175 graden.

Doe de droge ingrediënten eerst bij elkaar:
De bloem, tarwemeel, vanillesuiker, en bakpoeder...
...en de cacao:
Meng alles met een lepel door elkaar:
Weeg nu de margarine af in de kom waar je in mixen gaat.
Zorg ervoor dat deze magnetronbesteding is want...
Zet de margarine 30 seconden tot een minuutje in de magnetron.
Dat vergemakkelijkt het mengen.
Doe nu de basterdsuiker erbij:
 ... en 3 eetlepels pindakaas = 100 gram.
Zet nu de mixer aan...
 ... en meng het geheel...
 ...tot er een egaal mengsel is ontstaan:
 Doe er nu 2 eieren bij:
 En mix dit ook weer goed door elkaar:
 Zet de mixer uit, en doe er nu ongeveer 1/3 deel van het bloem, cacao-mengsel bij:
 Zet de mixer aan op de laagste stand.
Het gaat nu namelijk enorm stuiven.
Doe eventueel een 'pulse' beweging.
aan/uit...aan/uit...aan/uit...
 Als dit deel er goed doorheen is gemengd...
Stop je met de mixer:
 Doe dan de rest van het bloem/cacao-mengsel erbij...
 ... en meng het verder met een spatel:
 Je kunt ervoor kiezen, om nog even de mixer erdoor heen te halen,
om alles goed te mengen:

Het deeg is klaar.
Weeg nu stukjes deeg van 20 gram af, voor kleine koekjes
... of 40 gram voor grote:
Ik heb ervoor gekozen om ze in cupcake vormpjes te bakken,
omdat ik niet wist of deze koekjes 'uit zouden lopen'.
Ik heb de kleine koekjes 12 tot 15 minuten gebakken:
Ze zijn wel mooi gerezen,
maar kunnen dus heel goed op een bakplaat gebakken worden.

Laat de koekjes op een rekje afkoelen:

Dit zijn de koekjes van gisteravond.
Deze heb ik 10 tot 12 minuten gebakken.
Ze waren héérlijk!
Deze zijn door de baktijd wat 'cake'- achtig geworden.
Zoals je ziet zijn deze ook nog heel rond van boven:

Gisteravond heb ik de rest van het deeg gerold,
en vanochtend 20 minuten gebakken.
Je ziet dat deze koekjes wat gescheurd zijn aan de bovenkant,
maar dat is ook de bedoelen.
Ze zijn nét wat steviger geworden.
Af later koelen op een rekje...
Dat duurde niet lang, want ze werden onder mijn handen opgegeten ;-)

Gisteravond heb ik ook alvast 40 grams koekjes gerold.
Een uitprobeersel, hoe 2 x het gewicht, zich laat bakken.
Vanochtend heb ik deze 40 minuten in de oven gehad,
want met 30 minuten vond ik ze nog te zacht om opgepakt te worden.
De grote koek'jes' na 40 minuten bakken:
En zo zien ze er van binnen uit:

De laatste kleine koekjes nog net op een decoratiefotootje kunnen zetten ;-)
Dit leuke bakje heb ik een keer in een kringloopwinkel gekocht.
Ik vond het nu wel een toepasselijke toepasselijk om ze in te presenteren,
omdat er pindakaas in de koekjes zit.


De grote koek'jes', met de kleine op de achtergrond:
En de grote van binnen:
Hieronder:
Links de groten, en rechts de kleintjes:
Nog even van dichterbij:

Van onze jongste dochter mag ik er nog wel duizend van maken...
alleen voor haar ;-)

Zaterdag is mijn man jarig,
en dan wil ik eigenlijk een stroopwafeltaart maken,
een appeltaart,
en een mokkataart.
De appeltaart maak ik met dit deeg:
En voor de mokkataart maak ik deze cake:
Voor de mokka gebruik ik als basis:
Hoe ik de mokka verder maak, moet ik hier nog plaatsen.
De zijkanten van de taart decoreer ik hiermee:
Daar mag ik eigenlijk wel eens een mooiere foto van gaan maken ;-)
Misschien lukt dat nog dit weekend!

Maar vandaag genieten we eerst van deze heerlijke brownie cake/koekjes!
Ik moet er snel bij zijn, want ze zijn ook al weer bijna op :-)

Hartelijke groetjes,

donderdag 13 februari 2014

Hoera! Vandaag precies 2 jaar!

Vandaag bestaat mijn blog precies 2 jaar! :-)
Vanochtend heb ik een aantal linken bijgewerkt,
met verwijzingen naar vullingen voor deze heerlijke
:-)
 
Ik wil bij deze ook iedereen bedanken die mijn blog bezoekt!
Vonden al na een klein half jaar in 2012
4000 mensen mijn blog:
 
Datzelfde jaar nog 10.000:
 
Toen mijn blog in 2013 een jaar bestond, kwamen de bezoekers uit de hele wereld.
Daar heb ik toen een lijstje van gemaakt, en dat kun je lezen via de link hieronder:
Met 30.000 bezoekers die hun weg vonden tussen mijn recepten :-)
 
Inmiddels zijn er óver de 170.000 bezoekers geweest :-)
Honderd-zeventig duizend!
Helemaal súper, dat jullie hier steeds leuke recepten vinden!
 
Ondertussen ben ik ook een notitieblog gestart:
Dat is, zeg maar, een digitaal dagboek.
Hierin beschrijf ik 'Het leven van alledag'.
Zo kan ik ook opschrijven als ik ideetjes heb,
om het daarna terug te kunnen lezen, om het niet te vergeten.
 
Ik blijf regelmatig recepten ontdekken, achter de schermen. :-)
Inmiddels heb ik ook een aantal recepten 'in de wacht' staan,
maar moet tussen de bedrijven door de tijd vinden,
om ze hier nét zo zorgvuldig te plaatsen als voorheen.
 
Vanochtend heb ik recepten van de cakerol
van chiffon/sponge cake bijgewerkt.
Ik ontdekte de vullingen nog geen directe link hadden,
dus die heb ik daar vandaag geplaatst!
 
Het zijn de basisrecepten die ik zelf ook steeds gebruik!
Zoals:
 
Vandaag ga ik cupcakes bakken, met het recept van
Dit keer ga ik de cake dus niet oprollen,
maar in kleine vormpjes bakken!
Vanmiddag ga ik ze leuk versieren,
samen met onze jongste dochter Jerusha :-)
 
Ik maak daarvoor botercrème
Voor tussen de cake en het fondant.
Deze:
Of bijvoorbeeld deze:
Deze laatste is het stevigste.
Maar voor cupcakes, kan de bakkers-boter rolfondant ook prima.
 
Als je er zelf mee aan de slag wilt,
klik je eenvoudig op de rode linken.
Die brengen je naar het recept!
 
Heel veel plezier!
 
Hartelijke groetjes,